Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Ομπάμα, Πρόεδρος :-)



Πολύ ευχάριστο εκλογικό αποτέλεσμα αν σκεφτεί κανείς ότι ψάχνουμε πάντα μια αιτία για τα καλά και τα κακά που μας έρχονται, στην Αμερική.

Παρόλα αυτά, κάποιες άλυτες απορίες για τον αμερικανικό λαό εξακολουθούν να τους κατατάσσουν στους πιο υπερόπτες ανθρώπους που ζουν σ’ αυτό τον πλανήτη.
Μήπως δε θέλουν να χάσουν την εξουσία τους, για αυτό αλλάζουν; Μήπως δε θέλουν να παραδεχτούν την ήττα του συστήματός τους;

Η απόφαση της ανατροπής για τους Αμερικανούς δεν ήρθε με τους πολέμους στο Ιράκ και Αφγανιστάν. Χρειάστηκε να δουν το αμερικάνικο όνειρο (που είναι μόνο οικονομικό) να γκρεμίζεται για να αποφασίσουν την αλλαγή.

Γιατί ο Μπους είχε και δεύτερη ευκαιρία; Ο πιο κακός Πρόεδρος κυβέρνησε για 2 θητείες την Αμερική και τον κόσμο! Η τωρινή μετάνοια των Αμερικανών (αν χαρακτηριστεί έτσι η σημερινή εκλογή) δεν τους εξιλεώνει.
Άρχισαν να χάνουν χρήμα κι εξουσία κι αποφάσισαν να αλλάξουν.
Απλά ελπίζουν στην ανάκαμψη της οικονομίας τους.

Είναι πολύ δικό τους ζήτημα η αλλαγή του προέδρου τους. Αυτοί δεν ψήφισαν για την αλλαγή που μπορεί να έρθει στον πλανήτη. Εμείς γιατί να το δούμε έτσι;

Ας ελπίσουμε μόνο ότι η Αμερική συμφιλιώνεται με το πρότυπο του μέχρι τώρα ‘εχθρού’ της. Αυτού, που εκείνη (μέσω των πολιτικών της), επέδειξε ως τέτοιο, κάνοντας τις δυτικές κοινωνίες φοβισμένες με τον «έγχρωμο» και τον «αλλόθρησκο».
Τώρα πια ένας εχθρός έγινε Πρόεδρος.
Μήπως είναι πολύ ώριμο, για να είναι αμερικανικό;

4 σχόλια:

αν ακούς είπε...

καθε φορα που γινονται εκλογες στη μπιφτεκοχωρα ρωτανε οι δημοσιογραφοι μας στα πανελ..."τι μπορει να περιμενει η ελλαδα την επομένη των εκλογών;".............

τι να περιμενει ρε μεγαλε; οι περισσοτεροι απο αυτους που εκλεγονται προεδροι εκει δεν ξερουν καν που πεφτει το ελλαδισταν...

βαρεθηκα να παρακολουθω καθε τεσσερα χρονια σε ειδικες εκπομπες και εκτακτα δελτια τις εξελιξεις στις αμερικανικες εκλογες. το μονο που αλλαζει καθε φορα ειναι στο που θα κυρηξουν πολεμο. δυστυχως για μας οι "δημοκρατικοι" ασχολουνται με τα βαλκανια.
να δουμε αν ο φιλος μας ο ομπαμα κανει τη διαφορα ή ανακαλυψει τη μειονοτητα στη θρακη και βαλει το δαχτυλακι του...λεμε τωρα.


παρεπιπτοντως, και γαμω τα μπεργκερ βγηκες να βαλεις φωτογραφια!!!

afrodiet είπε...

Έχουμε κόλλημα με την Αμερική.
Εδώ που τα λέμε είμαστε μια μικρή κόπια της αμερικανικής κοινωνίας, και φυσικά, αφού το ατού της κοινωνίας αυτής δεν είναι η ποιότητα αλλά η ποσότητα, το να είναι κάποιος μικρή κόπια δεν έχει κανένα πλεονέκτημα. Υστερεί και σε ποιότητα και σε μέγεθος. Μπορεί ιδεολογικά να είμαστε περισσότερο παραγωγικοί, ως Ευρωπαίοι, αλλά μόνο σε θεωρητικό επίπεδο. Γιατί σε επίπεδο αγοράς κι οικονομίας, έχουμε τον δικό τους καταναλωτισμό, την ‘αμερικανιά’, το ξεσάλωμα δηλαδή του μόνιμα στερημένου.

Και φυσικά ποτέ κανείς τους δεν ήξερε που βρισκόταν η Ελλάδα. Εμείς γιατί επιμένουμε να τους θαυμάζουμε τόσο και να τους αντιγράφουμε;

afrodiet είπε...

Α ναι το χάμπουργκερ. Ωραία φωτο. Κι εγώ ενθουσιάστηκα όταν τη βρήκα.

Unknown είπε...

http://www.thornypath.net/
http://iluminatuvida.tk/
I know well that are looking for an easy life
I know well that you have economic difficulties and all
and the money you earn is not enough to live the way you want
you do not like your job or not you work?
Everyone knows that you are talented at what you do but hard to accept that you're better than them
Leave us illuminate your mind so that you are free
Come here and let the bearer of light illuminate your life for your soul
The new world order awaits

bankofsouls@yandex.com
bankofsouls@aol.com