Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2008

Ο ηθικομέτρης

Οι Times του Λονδίνου, (σου λέει), συνδέουν την υπόθεση του Ζαχόπουλου με το αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.
Άρθρο του ανταποκριτή τους στην Αθήνα με τίτλο «Σεξ, ψέματα και DVD» αναφέρεται στα γεγονότα της υπόθεσης και σημειώνει ότι ο τέως γ.γ. του ΥΠΠΟ υπήρξε ο άνθρωπος -κλειδί στο θέμα των Μαρμάρων.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι είναι πλέον κοινή η εντύπωση ότι η υπόθεση της επιστροφής των Μαρμάρων έχει χάσει το ηθικό της υπόβαθρο.

Οι Times μιλούν ουσιαστικά για ηθική κατάρρευση της Αρχής που διαπραγματεύεται την επιστροφή των μαρμάρων.
Σκέφτηκαν που λέτε, οι Αγγλιδάρες: Μια που ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΠΟ είναι ηθικά εκτεθειμένος, ευκαιρία να αποδυναμώσουμε ένα ολόκληρο «κίνημα» επιστροφής των ελληνικών αρχαιοτήτων στον τόπο τους.

Ωραία ευκαιρία βρήκαν οι ηθικότατοι Βρετανοί.

Μιλούν για ηθική, όταν η ίδια η πράξη της αρπαγής των μαρμάρων από τον Έλγιν αποτελεί από την αρχή της, ορισμό ανηθικότητας.
Δηλαδή, να μπούμε τώρα στη διαδικασία να μετρήσουμε ποιος είναι πιο ανήθικος;
Τι να πρωτοπούμε για την ηθική των Βρετανών;

Ποιοι Βρετανοί είναι ηθικοί; Αυτοί που μοιάζουν με τον Έλγιν; Που πήρε σπίτι του μάρμαρα που δεν του ανήκαν; Που τα φύλαγε στην αποθήκη του με κάρβουνα;
Ή αυτοί που μοιάζουν με τους Βρετανούς «ειδικούς» που έτριβαν την Καρυάτιδα για να φύγει η μαυρίλα και τελικά την τύλιγαν με πλαστική ταινία γιατί άρχιζε να φθείρεται;
Ποιοι είναι ηθικοί; Αυτοί που εδώ και τρεις τετραετίες κυβερνούνταν με ήσυχη συνείδηση από τον Εργατικό Τόνι Μπλερ, που από την πολλή εργατικότητα έτρεξε να συνδράμει την εισβολή των Αμερικανών στο Ιράκ; Δίνοντας στην παγκόσμια κοινότητα την αρνητική ευκαιρία να δουν λύση στη δικτατορία του Ιράκ με έναν απαγχονισμό ήθους και αρχών.
Ή μήπως είναι ηθικοί αυτοί που μένουν στο Μπάκινγχαμ, το παλάτι που δίδαξε διεθνώς την ίντριγκα, το κεράτωμα και τα σεξουαλικά πάθη;
Ή είναι οι χούλιγκανς των γηπέδων, ή τα ρατσιστόμουτρα που έχουν 'αλώσει' τη Ρόδο;

Αφήστε ρε Άγγλοι την κουβέντα περί ήθους.
Εμείς δεν έχουμε dvd να δούμε από σας αλλά είμαστε σίγουροι τι παίρνετε συχνά από τους πλανητάρχες Αμερικανούς.

8 σχόλια:

Μετεωρίτης είπε...

AFRODIET,
τα έμαθα πρωί-πρωί από τον ALEXISB (είναι στην ιστοσελίδα μου η διεύθυνσή του)-ανεβάσατε ακριβώς το ίδιο καρα-καυτό θέμα!

Καλά, οι τύποι είναι τραγικοί.
Έγινε σάλος στην Ελλάδα ή όχι ακόμα;
Απάντησε κανείς;!
Ο ΑΛΕΧΙS (θα μπω αμέσως μετά να τον ενημερώσω και αυτόν ότι ασχοληθήκατε με ΤΟ ίδιο θέμα!) τα χώνει αν θυμάμαι καλά ΚΑΙ στους Ελληνες που ΔΕΝ αντιδρούν.

ΠΟΙΟΙ;
ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ... ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ!!

ΜΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ!!

ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!!!

ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΟ ΒΡΙΣΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΣΧΟΛΑΩ!!

Φιλιά
προς το παρόν...

afrodiet είπε...

Μετεωρίτη μου,
ποιο θέμα; Ποιος να ασχοληθεί τώρα μ' αυτά;
Κάνουν υψηλή διπλωματία οι άνθρωποι! Σιγά να μην ασχοληθούν με τα μάρμαρα του Παρθενώνα.
Φιλιά πολλά.
Κι εγώ σχολάω τώρα.
Το βρισίδι συνεχίζεται...
:)

Μετεωρίτης είπε...

επέστρεψα να βρίσω ξανά!!!

Αυτό που μου τη σπάει είναι οι δήθεν-ενδιαφέρομαι δημοσιογράφοι που θα κάνουν τα πάντα για να αποκαλύψουν μπούρδες-αλλά ποτέ την ουσία-ή η αδιαφορία για το θέμα.
Μοιάζει σαν να μην μπορεί να χειριστεί κάποιος καταστάσεις σε αυτή τη χώρα. Σπούδασα-τρομάρα μου-δημοσιογραφία κάποτε και ντρέπομαι να το πω. Αφού τα έσουρα στους δικούς μας, επιστρέφω στους άγγλους. Μπορώ να θυμηθώ κάποιους άγγλους πολιτικούς που αυτοκτόνησαν λόγω σκανδάλων, αλλά γενικά, δεν μπορώ να καταλάβω πως στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σκηνή. Οι πλέον υποκριτές άγγλοι, που κουκουλώνουν καταστάσεις και ακόμα θρηνούν για μία Νταϊάνα που την σκότωσαν οι ίδιοι, λένε για μας...

Αμα ζούσε η Μελίνα πάντως θα τους έστελνε στο διάολο σίγουρα. Δεν έχω ανοίξει και τηλεόραση να μάθω πως το αντιμετωπίζουν.

Τα ξαναλέμε!

adaeus είπε...

Μήπως να λέμε πάλι καλά που δεν μας ζήτησαν και τις υπόλοιπες καρυάτιδες???? ... Oι τύποι έχουν μείνει με τα μυαλά στην κουρελιασμένη πρώην αυτοκρατορία τους :)

afrodiet είπε...

Μετεωρίτη,
οι δημοσιογράφοι πλέον (εκτός φωτεινών εξαιρέσεων που κάνουν πραγματικό ρεπορτάζ και έρευνες) οικειοποιούνται με μεγάλος πάθος απόψεις των εργοδοτών τους επιμένοντας να τις περνούν ως είδηση. Ειδήσεις δε μαθαίνουμε. Μόνο απόψεις πάνω σε γεγονότα που θα μπορούσαν να είναι και είδηση.
Η διαφορά νέου και είδησης είναι το μεγάλο πρόβλημα της σύγχρονης δημοσιογραφίας.

Δεύτερον, για να πω την αλήθεια οι Άγγλοι μου είναι συμπαθείς για το χιούμορ τους, για τις μουσικές τους, αλλά όχι όταν ασχολούνται με την Ελλάδα. Επίσης η Τσέλσυ θα αποκλειστεί από το champions league για να πάω και στο Τρίτο...

Τι ξεφτίλα ήταν αυτή που πάθαμε χθες;;;;;

Φιλιά!

afrodiet είπε...

Adaeus,
να δεις που θα μας τις ζητήσουν.
Για να τις φυλάξουν καλύτερα.
θα το ακούσουμε κι αυτό.
:)

cinderella είπε...

Επειδή με κάλυψες με το κείμενο απόλυτα το μόνο που θα σχολιάσω είναι η φωτογραφία: Τ Ε Λ Ε Ι Α!!! :))))))
Καλη εβδομάδα!!

afrodiet είπε...

Cinderella μου,
Χαίρομαι που σου άρεσε η φωτογραφία. Κι εμένα μου άρεσε όταν τη μόνταρα.
:))))